Grimsdalsdagene

Grimsdalen_Tollevshaugen_foto Bjørnhild Vigerust

Grimsdalsdagene arrangeres første helg i august hvert år, med det for øye å vise frem hva verdens vakreste seterdal kan by på av kultur, historie og ikke minst natur.

Fredag 5. august

Fredag 5. august gjentas suksessen fra i fjor, med ølsmaking på Grimsdalshytta. Vi får besøk av Hubertus Huijs, grunnlegger og drifter av prisbelønte Hubertus bryggeri med tilholdssted i Skeievoll skole på Dovre.

Lørdag 6. august

Lørdag 6. august spiller Olav Stedje konsert på seterstulen Tollevshaugen. Den prisbelønte visesangeren kjent for blant annet ”Vi vandrar saman”, gjester den unike scenen med majestetiske Rondane som bakteppe. Vi lover god stemning både ute og inne i de autentiske seterhusene. Servering i bar med 18 års aldersgrense. Rimelig transport vil bli organisert.

Søndag 7. august

Søndag 7. august arrangeres tradisjonen tro markedsdag på Pundarvangen i Grimsdalen. Her møttes i sin tid gudbrandsdøler og østerdøler til marked med salg, byttehandel og folkeliv, og med stor suksess har denne tradisjonen blitt videreført i nyere tid. Fra kl 11 til kl 16 kan du oppleve boder med håndverk, kunst, husflid og tradisjonsmat. Det blir underholdning og levende musikk, samt aktiviteter og leker for store og små.

Adkomst

Ved Fallet på Fv27, avkjøring ved skilt Grimsdalen. Herfra ca 10 km til skilt Tollevshaugen, ca 19 km til skilt Grimsdalshytta og ca 22 km til Pundarvangen. På Dovre, avkjøring på E6 med skilting mot Grimsdalen. Fra bom ca 12 km til Pundarvangen, ca 15 km til skilt Grimsdalshytta og ca 24 km til skilt Tollevshaugen.

Kommentarer

kommentarer