Nesten uansett hvor du drar i verden vil du alltid kunne kjøpe ost. Dette er et universelt produkt, men likevel er det så unikt med alle sine muligheter og variasjoner. Ost er en egen vitenskap, og Solliaysteriet lager den med en god blanding av kjærlighet, kunnskap og erfaring. I motsetning til industriell ost, får man oster med større variasjon i smak når den lages på den tradisjonelle måte. Interessen og gleden av mat og historie tar nok aldri slutt.
Produkter
Solliaysteriet produserer per dags dato fast kvitost, og ekte brun geitost vil snart være i produksjon. Kvitosten er nesten kvit. Fargen kommer fra geiteproteinet, et protein som er ulikt fra ku, og mange mennesker med laktoseintoleranse kan spise vår ost. Vi produserer ost som både har kort og lang lagringstid; ost for ulike ganer. En del av ostene er også økologiske. Synes du dette høres spennende ut?
Butikken og Lille Sollia kafé
Hos Solliaysteriets egen butikk kan du i første rekke kjøpe våre oster som alle er laget på håndværkelig vis av melk fra våre tre gårder. Du kan smake, lukte og høre historien bak ostene; fra den spede begynnelse med rydding av mark rundt år 1860 til hva den enkelte geita fikk på kveldsbordet i går.
Vi tilbyr også andre lokale produkter som rabarbrasyltetøy, karamellpudding av geitemelk, tynnkake av geitefløte og flatbrød, i tillegg til utvalgt husflid fra Stor-Elvdal.
I kafeen får du kaffe og annet drikke i kopp og glass servert med forskjellige oster og flatbrød eller hjemmebakte kaker. Ber du pent serverer vi også en brødskive med spekemat, ost eller annet pålegg. Fortellinger og anekdoter serveres med maten.
Mellom butikken og ysteriet er det store vinduer slik at barn og voksne kan følge med i ysteprosessen. Kanskje kan du få stille spørsmål direkte til ysteren?
Åpningstider Solliaysteriet
I høysesong er det åpent hver dag kl. 12-16.
Ring oss gjerne dersom dere ønsker kontakt utenom åpningstid.
Kontakt Solliaysteriet
Solliaveien 817, 2477 Sollia
Telefon: +47 46 89 14 45 (Stein) 7 +47 95 08 84 65 (Ellen Marie)